NIBE, ruotsalainen yritys, on yksi johtavista lämpöpumppujen valmistajista Euroopassa. Sen tuotevalikoima kattaa erilaiset lämpöpumppuratkaisut, joista maalämpöpumput edustavat energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden huippua. NIBE maalämpöpumput hyödyntävät maaperässä varastoitunutta energiaa lämmittääkseen kiinteistöjä ja tuottaakseen käyttövettä, tarjoten kestävän ja kustannustehokkaan lämmitysratkaisun suomalaisiin olosuhteisiin.

Mikä on maalämpöpumppu?

Maalämpöpumppu on lämpöpumpputyyppi, joka siirtää lämpöä maasta rakennukseen lämmitystarkoituksiin tai käyttää maan lämpöä jäähdyttääkseen rakennusta kesäkuukausina. Lämpöpumppu koostuu useista osista, kuten lämmönkeruuputkistosta, joka asennetaan maahan, kompressorista, lämmönvaihtimesta ja jakelujärjestelmästä, joka siirtää lämmön itse rakennukseen.

Lämmön talteenotto maasta

Maalämpöpumpun toiminta perustuu maaperän kykyyn varastoida lämpöä. Maaperän lämpötila pysyy ympäri vuoden melko vakiona, tyypillisesti noin neljästä kymmeneen astetta Celsius-asteikolla, mikä tekee siitä erinomaisen lähteen lämpöpumpun hyödyntää. Lämpö siirretään maasta keruupiirin avulla, jossa kiertää vesi tai vesietanoliseos. Tämä neste kerää maasta lämpöä ja siirtää sen lämpöpumpulle, joka sitten nostaa lämpötilan tarpeen mukaan korkeammaksi lämmitysjärjestelmän tai käyttöveden lämmittämiseen.

Miksi valita NIBE?

NIBE:n maalämpöpumput ovat tunnettuja niiden korkeasta laadusta, pitkäikäisyydestä ja kyvystä tuottaa suurta säästöä energiankulutuksessa. Älykkäät toiminnot, kuten etäohjaus ja -valvonta, mahdollistavat lämpöpumpun käytön optimoinnin ja seurannan reaaliajassa, parantaen käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta. NIBE:n maalämpöpumput soveltuvat erinomaisesti niin uudisrakentamiseen kuin olemassa olevien rakennusten energiaremontteihin.

Tutustu tarkemmin NIBE:n maalämpöpumppujen ominaisuuksiin ja siihen, miten ne voivat parantaa kotisi tai kiinteistösi energiatehokkuutta, käymällä osoitteessa maalampohinta.fi. Sieltä löydät kattavasti tietoa ja voit pyytää räätälöidyn tarjouksen maalämpöpumpun hankintaa varten.

NIBE maalämpöpumppujen keskeiset ominaisuudet

NIBE maalämpöpumput tarjoavat monia erottuvia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä markkinoiden suosikkeja. Tässä luvussa käymme läpi nämä tärkeät ominaisuudet, jotka varmistavat energiatehokkuuden, kestävyyden ja älykkään lämmitysteknologian.

Korkea energiatehokkuus

Energiataloudellisuus on yksi NIBE maalämpöpumppujen merkittävimmistä eduista. Nämä laitteet hyödyntävät maaperän tasaisesti varastoimaa lämpöä, mikä mahdollistaa jopa 75% pienemmän energiankulutuksen verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin. Tämä tekee NIBE maalämpöpumpuista paitsi ympäristöystävällisen myös taloudellisesti järkevän ratkaisun pitkällä aikavälillä.

Luotettavuus ja kestävyys

Suunniteltu kestämään Pohjoismaiden ankaria sääolosuhteita, NIBE:n maalämpöpumput on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, jotka takaavat pitkän käyttöiän. Niiden kestävyys varmistaa, että laitteet toimivat tehokkaasti vuosikymmeniä vähäisellä huoltotarpeella, tarjoten luotettavaa lämmitystä ja jäähdytystä kaikissa olosuhteissa.

Älykkäät teknologiset integraatiot

NIBE maalämpöpumput ovat varustettu älykkäillä teknologioilla, jotka tekevät niiden käytöstä ja hallinnasta erittäin käyttäjäystävällistä. Etäohjausmahdollisuus mobiilisovelluksen kautta antaa käyttäjille vapauden säätää ja valvoa lämmitysjärjestelmäänsä mistä tahansa, parantaen mukavuutta ja tehokkuutta. Järjestelmän automaattiset päivitykset ja diagnostiikka auttavat varmistamaan, että laitteisto toimii aina optimaalisella teholla.

Monipuoliset mallivaihtoehdot

NIBE tarjoaa laajan valikoiman maalämpöpumppuja, jotka soveltuvat eri kokoisiin kiinteistöihin ja käyttötarpeisiin. Mallit vaihtelevat teholtaan ja ominaisuuksiltaan, joten jokainen asiakas löytää tarpeisiinsa sopivan vaihtoehdon. Olipa kyseessä sitten pieni omakotitalo tai suuri teollisuusrakennus, NIBE pystyy tarjoamaan tehokkaan ja räätälöidyn lämmitysratkaisun.

NIBE:n maalämpöpumput edustavat korkeinta laatua lämpöpumpputeknologiassa. Niiden korkea energiatehokkuus, kestävyys ja älykkäät toiminnot tekevät niistä erinomaisen valinnan kenelle tahansa, joka etsii kestävää ja taloudellista lämmitysjärjestelmää. Lisätietoja NIBE maalämpöpumpuista ja niiden ominaisuuksista löydät osoitteesta maalampohinta.fi, josta voit myös pyytää henkilökohtaisen tarjouksen.

NIBE maalämpöpumppujen mallit ja niiden soveltuvuus eri rakennustyyppeihin

NIBE tarjoaa laajan valikoiman maalämpöpumppumalleja, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisiin tarpeisiin ja rakennusvaatimuksiin. Tässä luvussa käymme läpi joitakin suosituimmista malleista ja niiden ominaisuuksista, jotta voit valita juuri sinun kiinteistöllesi sopivimman vaihtoehdon.

Malliesittelyt

 1. NIBE F1255
  • Tämä malli on erinomainen valinta suurempiin omakotitaloihin tai pieniin liikerakennuksiin. Se sisältää integroidun lämminvesivaraajan ja on tunnettu erittäin korkeasta energiatehokkuudestaan. NIBE F1255 on myös varustettu älykkäällä energianhallintajärjestelmällä, joka optimoi lämmityksen ja käyttöveden tuotannon.
 2. NIBE F1155
  • Soveltuu keskikokoisiin asuinrakennuksiin, F1155 tarjoaa joustavan ja tehokkaan lämmitysratkaisun ilman integroitua lämminvesivaraajaa. Tämä malli on ihanteellinen, kun tila lämmitysjärjestelmälle on rajallinen, mutta tarve energiatehokkuudelle korkea.
 3. NIBE S1155
  • Suunniteltu toimimaan osana monipuolisempaa lämmitysjärjestelmää, S1155 on ideaali valinta rakennuksiin, jotka vaativat sekä lämmitystä että jäähdytystä. Tämä malli integroituu saumattomasti muihin lämmitysjärjestelmän komponentteihin, kuten aurinkoenergiaan tai muuhun olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään.

Soveltuvuus eri rakennustyyppeihin

NIBE maalämpöpumppujen valikoima tarjoaa ratkaisuja niin uudisrakennuksiin kuin vanhojen kiinteistöjen energiajärjestelmien modernisointiin. Energiatehokkuuden ja joustavuuden ansiosta ne ovat ihanteellisia valintoja:

 • Omakotitalot: Korkea energiatehokkuus ja kyky integroida olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin tekee NIBE-pumpuista suosittuja valintoja omakotitalojen omistajille.
 • Kerrostalot ja suuremmat asuinrakennukset: Suurempiin rakennuksiin suunnitellut mallit tarjoavat tehokkaan ja luotettavan lämmitysratkaisun, joka vähentää huomattavasti asumiskustannuksia.
 • Liike- ja teollisuusrakennukset: Vahva teho ja pitkäikäisyys tekevät NIBE-malleista sopivia vaihtoehtoja myös suurten liikekiinteistöjen ja teollisuushallien lämmittämiseen.

Valitsemalla sopivan NIBE maalämpöpumpun mallin, voit varmistaa, että lämmitysjärjestelmäsi on paitsi energiatehokas myös räätälöity täyttämään juuri sinun kiinteistösi tarpeet. Lisätietoja eri malleista ja niiden soveltuvuudesta eri rakennustyyppeihin saat käymällä osoitteessa maalampohinta.fi, missä voit myös pyytää yksilöllisen tarjouksen.

NIBE maalämpöpumppujen asennusprosessi

NIBE maalämpöpumppujen asentaminen on tärkeä prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja ammattitaitoa. Tässä luvussa käymme läpi asennusprosessin vaiheet sekä tärkeimmät seikat, joita tulee harkita ennen asennusta.

Asennuksen suunnittelu ja valmistelu

 1. Alustava konsultaatio
  • Asennus alkaa asiantuntijan konsultaatiolla, jossa kartoitetaan kiinteistön lämmitystarpeet ja maaperän ominaisuudet. Tämä vaihe sisältää myös maalämpöpumpun mallin valinnan, joka sopii parhaiten asiakkaan tarpeisiin.
 2. Maaperän tutkimus
  • Ennen asennusta suoritetaan maaperän tutkimus, joka määrittää maalämmönkeruupiirin tyypin (pysty- tai vaakasuora keruupiiri) ja syvyyden. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on varmistaa, että maaperä on sopiva maalämpöpumpun tehokkaalle toiminnalle.
 3. Asennuslupien hankinta
  • Tarvittavien lupien hankkiminen on olennainen osa valmistelua. Tämä sisältää ympäristöluvat ja mahdolliset muut paikalliset luvat, jotka ovat tarpeen maalämpöpumpun asentamiseksi.

Asennuksen toteutus

 1. Lämmönkeruupiirin asennus
  • Riippuen valitusta keruupiirin tyypistä, asennetaan joko pystysuoria porausreikiä tai vaakasuoria keruuputkistoja. Pystysuorat porausreiät vaativat vähemmän pinta-alaa, mutta ovat usein kalliimpia, kun taas vaakasuorat keruuputkistot vaativat suuremman maapinta-alan.
 2. Lämpöpumpun asentaminen
  • Itse lämpöpumppu asennetaan yleensä kiinteistön tekniseen tilaan. Asennus sisältää kaikki tarvittavat mekaaniset ja sähköiset liitännät sekä lämpöpumpun kytkemisen olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään.
 3. Järjestelmän testaus ja säätö
  • Asennuksen jälkeen järjestelmä käynnistetään ja testataan varmistaakseen, että kaikki komponentit toimivat oikein ja tehokkaasti. Tässä vaiheessa suoritetaan myös tarvittavat säädöt varmistamaan optimaalinen lämmöntuotto ja energiatehokkuus.

Huomioitavaa ennen asennusta

 • Tilantarve ja sijainti: Varmista, että kiinteistöllä on riittävästi tilaa sekä lämpöpumpulle että mahdollisille keruupiireille.
 • Taloudelliset seikat: Budjetoi koko projekti huolellisesti, ottaen huomioon sekä asennuskustannukset että mahdolliset tulevat säästöt lämmityskuluissa.
 • Aikataulu: Suunnittele asennus hyvissä ajoin, erityisesti jos asennus ajoittuu rakennusprojektin alkuvaiheeseen.

NIBE maalämpöpumpun asennus on investointi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja ammattimaista toteutusta. Kun asennus on suoritettu oikein, maalämpöpumppu tarjoaa luotettavaa, tehokasta ja ympäristöystävällistä lämmitystä vuosiksi eteenpäin. Lisätietoja asennusprosessista ja tarjouksen pyytäminen onnistuu osoitteessa maalampohinta.fi.

NIBE maalämpöpumppujen käyttökustannukset ja tehokkuus

Investointi NIBE maalämpöpumppuun on taloudellisesti järkevä päätös pitkällä tähtäimellä, kun otetaan huomioon sen käyttökustannukset ja tehokkuus. Tässä luvussa käsittelemme näitä taloudellisia tekijöitä tarkemmin, auttaen sinua ymmärtämään sijoituksesi potentiaalisen tuoton.

Säästöt energiankulutuksessa

NIBE maalämpöpumput ovat suunniteltu maksimoimaan energiatehokkuus, mikä tarkoittaa merkittäviä säästöjä vuotuisissa lämmityskustannuksissa. Maalämpöpumppujen avulla voidaan saavuttaa jopa 75% pienempi energiankulutus verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten öljy- tai sähkölämmitykseen. Tämä energiatehokkuus johtuu siitä, että suurin osa tuotetusta lämmöstä saadaan uusiutuvasta maalämmöstä, joka on sekä edullista että ympäristöystävällistä.

Alkuperäisen investoinnin ja takaisinmaksuajan analyysi

 • Investointikustannukset: NIBE maalämpöpumppujen alkuperäinen hankintakustannus voi olla korkeampi verrattuna muihin lämmitysjärjestelmiin. Tämä sisältää itse laitteen hankinnan lisäksi asennuksen ja mahdolliset maatöiden kustannukset.
 • Takaisinmaksuaika: Vaikka alkuperäinen investointi on suurempi, maalämpöpumppujen alhaiset käyttökustannukset ja korkea energiatehokkuus tarkoittavat, että investointi maksaa itsensä takaisin yleensä noin 7–15 vuoden kuluessa. Takaisinmaksuaika riippuu muun muassa energian hinnasta, kiinteistön koosta ja lämmitystarpeesta.

Energiatehokkuus ja ympäristövaikutukset

NIBE maalämpöpumppujen käyttö vähentää merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna fossiilisten polttoaineiden käyttöön. Tämä tekee niistä paitsi taloudellisesti myös ekologisesti kestävän valinnan. Lisäksi, NIBE:n maalämpöpumput on suunniteltu noudattamaan tiukkoja ympäristöstandardeja ja edistämään kestävää kehitystä.

NIBE maalämpöpumppujen käyttö tarjoaa paitsi välittömiä säästöjä energiankulutuksessa, myös pitkän aikavälin taloudellisia ja ekologisia hyötyjä. Niiden korkea energiatehokkuus ja alhaiset käyttökustannukset tekevät niistä erinomaisen sijoituksen tulevaisuuteen. Lisätietoja NIBE maalämpöpumppujen kustannustehokkuudesta ja ympäristövaikutuksista saat osoitteessa maalampohinta.fi.

NIBE maalämpöpumppujen ympäristövaikutukset

NIBE maalämpöpumppujen käyttöönotto tarjoaa merkittäviä etuja ympäristölle, vähentäen fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja pienentäen kasvihuonekaasupäästöjä. Tässä luvussa keskitymme tarkastelemaan, miten NIBE maalämpöpumput edistävät kestävää kehitystä ja auttavat taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Vähentynyt hiilijalanjälki

Maalämpöpumput ovat erittäin energiatehokkaita, sillä suurin osa niiden tuottamasta lämmöstä saadaan uusiutuvista lähteistä, kuten maaperän lämpöenergiasta. Tämä tarkoittaa, että NIBE maalämpöpumppujen käyttämä energia on suurimmaksi osaksi päästötöntä. Verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten öljy- ja kaasulämmitykseen, maalämpöpumput voivat vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 50–60%.

Tuki uusiutuville energialähteille

NIBE maalämpöpumppujen käyttö tukee uusiutuvan energian käyttöä lämmityksessä ja jäähdytyksessä, mikä on tärkeää energiasektorin siirtyessä pois fossiilisista polttoaineista. Maalämpöpumput hyödyntävät maaperän luonnollista lämpöä, joka on uusiutuva ja jatkuvasti saatavilla oleva energialähde.

Vesiensuojelu ja maaperän säilyttäminen

Toisin kuin jotkin muut lämmitysjärjestelmät, maalämpöpumput eivät saastuta vesistöjä eivätkä ne vaadi suuria maa-alueita tai vesialueita toimiakseen. Ne ovat siis ympäristöystävällisiä myös maankäytön näkökulmasta. Lisäksi, maalämpöpumppujen käyttö vähentää öljyvuotojen ja muiden ympäristöonnettomuuksien riskiä, jotka ovat yleisiä vanhemmissa lämmitysjärjestelmissä.

Pitkäikäisyys ja jätehuollon minimointi

NIBE maalämpöpumput on suunniteltu kestämään pitkään, mikä vähentää tarvetta uusien laitteiden valmistamiselle ja siten myös jätteen määrälle. Pitkä käyttöikä tarkoittaa myös, että laitteiden valmistuksessa syntyvä ympäristövaikutus jakautuu pidemmälle ajalle, tehden niistä kestävän sijoituksen.

NIBE maalämpöpumppujen käyttö ei ainoastaan vähennä käyttäjän hiilijalanjälkeä ja energiakustannuksia, vaan edistää myös laajemmin ympäristönsuojelua ja kestävää kehitystä. Investoimalla NIBE:n teknologiaan, kuluttajat voivat osallistua aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja luonnonvarojen säästämiseen. Lisätietoja ympäristövaikutuksista ja maalämpöpumppujen hyödyistä löytyy osoitteesta maalampohinta.fi.

NIBE maalämpöpumppujen huolto ja kunnossapito

Jotta NIBE maalämpöpumput toimisivat tehokkaasti ja luotettavasti vuosien ajan, on säännöllinen huolto ja kunnossapito välttämätöntä. Tässä luvussa käsittelemme, mitä NIBE maalämpöpumppujen huoltoon kuuluu ja kuinka voit varmistaa laitteiston pitkän iän sekä korkean suorituskyvyn.

Huollon tarve ja aikataulu

 1. Säännöllinen tarkastus
  • NIBE suosittelee maalämpöpumpun tarkastusta vähintään kerran vuodessa. Tämä kattaa yleiset toiminnallisuustestit, järjestelmän paineiden tarkistamisen ja mahdollisten vuotojen etsimisen.
 2. Suodattimien vaihto
  • Lämpöpumpun suodattimet on vaihdettava säännöllisesti, jotta ilma kiertää esteettömästi ja laitteisto toimii tehokkaasti. Suodattimien vaihtoväli riippuu useista tekijöistä, kuten laitteen käyttömäärästä ja ympäristön pölyisyydestä.
 3. Järjestelmän puhdistus
  • Maalämpöpumppujärjestelmän osien, kuten lämmönvaihtimien ja kompressorin, säännöllinen puhdistus on tärkeää, jotta laitteisto säilyy tehokkaana ja energiatehokkaana.

Yleisiä huoltoon liittyviä toimenpiteitä

 1. Jäähdytysnesteen tarkistus ja täyttö
  • Maalämpöpumpun jäähdytysnesteen määrä ja kunto tulee tarkistaa säännöllisesti. Nesteen täyttö tai vaihto voi olla tarpeen, mikäli järjestelmän teho laskee tai vuotoja ilmenee.
 2. Lämpöpumpun ohjelmistopäivitykset
  • Ajan tasalla oleva ohjelmisto varmistaa, että lämpöpumppu toimii mahdollisimman tehokkaasti. NIBE tarjoaa säännöllisiä ohjelmistopäivityksiä, jotka parantavat laitteiston toimintaa ja lisäävät uusia ominaisuuksia.

Ennakoiden huoltoa koskevia vinkkejä

 • Huoltosopimus: Monille käyttäjille huoltosopimuksen hankkiminen on tehokas tapa varmistaa, että kaikki huoltotoimenpiteet suoritetaan ajallaan ja ammattitaitoisesti. Huoltosopimus voi kattaa kaiken tarvittavan huollon, tarkastukset ja korjaukset.
 • Käyttäjän itse suorittama huolto: Tiettyjä huoltotoimenpiteitä, kuten suodattimien vaihto, voidaan opetella tekemään itse, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Säännöllinen huolto ja asianmukainen kunnossapito ovat avainasemassa NIBE maalämpöpumpun tehokkaassa ja pitkäaikaisessa käytössä. Oikein huollettuna NIBE maalämpöpumppu tarjoaa luotettavaa, taloudellista ja ympäristöystävällistä lämmitystä vuosiksi. Lisätietoja huolto-ohjeista ja huoltopalveluista löydät osoitteesta maalampohinta.fi.

NIBE maalämpöpumppujen käyttäjäarviot ja tapaustutkimukset

NIBE maalämpöpumppujen käyttökokemukset tarjoavat arvokasta tietoa niiden suorituskyvystä, luotettavuudesta ja käyttäjätyytyväisyydestä. Tässä luvussa tarkastelemme joitakin käyttäjäarvioita ja esittelemme tapaustutkimuksia, jotka valottavat NIBE maalämpöpumppujen hyötyjä eri asetelmissa.

Käyttäjäarvioiden yhteenveto

NIBE maalämpöpumppujen käyttäjät ylistävät usein niiden korkeaa energiatehokkuutta ja merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksissa. Monet korostavat myös laitteiston hiljaisuutta ja helppoa käyttöliittymää, mikä tekee päivittäisestä käytöstä vaivatonta. Järjestelmän älykkäät ominaisuudet, kuten etäohjaus ja automaattiset päivitykset, saavat kiitosta käyttäjiltä, jotka arvostavat mukavuutta ja modernia teknologiaa.

 1. Esimerkki 1: Omakotitalon omistaja
  • Omakotitalon omistaja Espoosta kertoo, että hänen NIBE F1255 maalämpöpumppunsa on vähentänyt hänen lämmityskulujaan noin 70% verrattuna aiemmin käytössä olleeseen öljylämmitykseen. Hän mainitsee myös arvostavansa lämpöpumpun hiljaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.
 2. Esimerkki 2: Kerrostalon isännöitsijä
  • Kerrostalon isännöitsijä Helsingistä raportoi, että asennettuaan NIBE S1155 maalämpöpumppujärjestelmän, taloyhtiö on nähnyt merkittävän laskun lämmityskuluissa ja parantuneen asumismukavuuden. Isännöitsijä kiittää myös NIBE:n asiantuntevaa asennuspalvelua ja teknistä tukea.

Tapaustutkimukset

NIBE:n maalämpöpumput ovat osallistuneet useisiin projekteihin, jotka osoittavat niiden tehokkuuden ja kestävyyden erilaisissa ympäristöissä.

 1. Tapaustutkimus 1: Uusi rakennusprojekti
  • Rakennusyritys Turussa valitsi NIBE maalämpöpumput uuden asuinalueen rakennusprojektiin. Energiatehokkuuden ja vähäisten ympäristövaikutusten ansiosta projekti sai valtion energiatukea ja on esimerkki kestävästä rakentamisesta.
 2. Tapaustutkimus 2: Energiaremontti vanhassa kiinteistössä
  • Historiallinen kiinteistö Savonlinnassa korvasi vanhan hiililämmitysjärjestelmänsä NIBE maalämpöpumpulla, mikä on parantanut energiatehokkuutta huomattavasti ja vähentänyt kiinteistön ylläpitokustannuksia.

Käyttäjäarvioiden ja tapaustutkimusten kautta on selvää, että NIBE maalämpöpumput tarjoavat sekä taloudellisia että ekologisia etuja. Ne ovat luotettava valinta monenlaisiin kiinteistöihin, parantaen asumismukavuutta ja alentaen käyttökustannuksia. Lisätietoja käyttäjäkokemuksista ja eri kohteiden tapaustutkimuksista löydät osoitteesta maalampohinta.fi.

Tuet ja valtion avustukset NIBE maalämpöpumppujen hankintaan

Investointi NIBE maalämpöpumppuun voi olla taloudellisesti kannattavaa paitsi energiansäästöjen myös erilaisten valtion tarjoamien tukien ja avustusten ansiosta. Tässä luvussa tarkastelemme, miten nämä taloudelliset kannustimet voivat auttaa alentamaan maalämpöpumpun hankintakustannuksia ja nopeuttaa investoinnin takaisinmaksuaikaa.

Kansalliset tukiohjelmat

 1. Kotitalousvähennys
  • Kotitalousvähennys on suomalaisille kotitalouksille tarjottava verovähennys, joka voidaan hyödyntää maalämpöpumpun asennustyön kustannuksissa. Vähennys kattaa osan työn hinnasta ja on hyödynnettävissä suoraan henkilökohtaisessa verotuksessa.
 2. Energia-avustukset
  • Eri kuntien ja valtion tarjoamat energia-avustukset voivat kattaa osan maalämpöpumpun hankintakustannuksista. Nämä avustukset on suunnattu erityisesti uusiutuvien energiaratkaisujen, kuten maalämpöpumppujen, käyttöönottoon.

Paikalliset avustukset ja tukiprogrammit

 • Paikalliset energia- ja ympäristötuet
  • Monet kunnat ja alueet tarjoavat lisäavustuksia, jotka voivat auttaa kattamaan osan maalämpöpumpun asennuksen kustannuksista. Näiden tukien ehdot ja saatavuus voivat vaihdella, joten on suositeltavaa ottaa yhteyttä paikalliseen energianeuvontaan tai kunnan viranomaisiin lisätietojen saamiseksi.

Miten hakea tukia ja avustuksia

 1. Tukien tutkiminen
  • Aloita selvittämällä, mitä tukia on saatavilla omalla alueellasi ja mitkä ovat niiden hakuehdot. Hyödyllistä tietoa löytyy esimerkiksi kunnan verkkosivuilta tai valtion ympäristöhallinnon sivuilta.
 2. Hakemusprosessi
  • Tukien hakeminen vaatii usein yksityiskohtaista suunnitelmaa ja kustannusarviota. On tärkeää valmistella tarvittavat asiakirjat huolellisesti ja noudattaa annettuja määräaikoja.
 3. Yhteistyö asennusliikkeen kanssa
  • Monet asennusliikkeet, kuten NIBE:n valtuuttamat palveluntarjoajat, voivat auttaa tukien hakemisessa ja tarjota tarvittavat tekniset tiedot ja dokumentaation.

NIBE maalämpöpumppujen hankintaan liittyvät tuet ja avustukset tarjoavat merkittävän taloudellisen kannustimen, joka voi helpottaa päätöstä investoida ympäristöystävälliseen ja kustannustehokkaaseen lämmitysratkaisuun. Lisätietoja tuista ja avustuksista sekä niiden hakemisesta saat käymällä osoitteessa maalampohinta.fi tai ottamalla yhteyttä paikallisiin viranomaisiin.

Yhteenveto: NIBE maalämpöpumppujen hyödyt ja seuraavat askeleet

NIBE maalämpöpumppujen hankinta edustaa kestävää investointia, joka tarjoaa monia etuja niin taloudellisesti, ekologisesti kuin toiminnallisesti. Tässä loppuluvussa kokoamme yhteen tärkeimmät seikat, jotka olemme käsitelleet tässä oppaassa, ja tarjoamme ohjeita siitä, miten voit edetä harkitessasi NIBE maalämpöpumpun hankintaa.

Keskeiset edut

 1. Energiatehokkuus
  • NIBE maalämpöpumput tarjoavat huomattavia säästöjä energiankulutuksessa, vähentäen lämmityskustannuksia jopa 75% perinteisiin lämmitysjärjestelmiin verrattuna.
 2. Ympäristövaikutukset
  • Vähentämällä fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja pienentämällä hiilijalanjälkeä, NIBE maalämpöpumput tukevat kestävää kehitystä ja auttavat torjumaan ilmastonmuutosta.
 3. Luotettavuus ja pitkäikäisyys
  • Korkealaatuisten materiaalien ja huipputeknologian ansiosta NIBE maalämpöpumput tarjoavat pitkän käyttöiän ja vaativat vähäistä huoltoa.
 4. Monipuolisuus
  • NIBE:n maalämpöpumppujen laaja mallisto tarjoaa ratkaisuja kaikenkokoisille kiinteistöille, mukaan lukien omakotitalot, kerrostalot ja teollisuusrakennukset.

Seuraavat askeleet

 1. Lisätiedon hankkiminen
  • Tutustu tarkemmin NIBE maalämpöpumppuihin ja niiden teknisiin erityispiirteisiin osoitteessa maalampohinta.fi. Täältä löydät myös yksityiskohtaista tietoa eri malleista ja niiden soveltuvuudesta eri käyttötarkoituksiin.
 2. Henkilökohtaisen tarjouksen pyytäminen
  • Ota yhteyttä asiantuntijaan maalampohinta.fi kautta saadaksesi henkilökohtaisen tarjouksen, joka on räätälöity juuri sinun kiinteistösi tarpeisiin.
 3. Tukien selvittäminen
  • Tutki mahdollisuudet valtion ja paikallisten viranomaisten tarjoamiin tukiin ja avustuksiin, jotka voivat auttaa kattamaan osan hankintakustannuksista.
 4. Asennuspalvelun valinta
  • Varmista, että valitset luotettavan ja sertifioidun asennuspalvelun, joka voi taata NIBE maalämpöpumpun asianmukaisen asennuksen ja maksimaalisen suorituskyvyn.

Päätelmä

Investoimalla NIBE maalämpöpumppuun, voit nauttia paitsi välittömistä säästöistä lämmityskuluissa, myös pitkän aikavälin hyödyistä, kuten kestävämmästä ympäristöstä ja vähentyneestä energiankulutuksesta. Ota seuraava askel kohti energiatehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta valitsemalla NIBE.