Lähilämpö helpottaa maalämpöön siirtymistä

Lähilämpö on ST1:n kehittämä uusi konsepti, joka mahdollistaa maalämpöön siirtymisen ilman suuria kustannuksia. Lähilämpö on tarkoitettu taloyhtiöille ja kiinteistönomistajille, jotka omistavat esimerkiksi rivitalon tai jonkin muun useamman asunnon kohteen. Konseptin ideana on, että kiinteistönomistajan ei tarvitse itse huolehtia maalämpöjärjestelmän asennuksesta ja suunnittelusta, vaan lähilämmön käyttöön voidaan siirtyä vaivattomasti ja nopeasti. Kiinteistönomistajan ei siis tarvitse investoida kalliiseen järjestelmään, vaan ainoat kulut syntyvät energian ostamisesta. Maalämpöjärjestelmän asennuksesta vastaavat ammattilaiset, esimerkiksi vaativien maalämpöjärjestelmien ammattilainen TecHeat.  

Lähilämmön hyödyt kiinteistönomistajalle:

  1. Maalämpöjärjestelmän asentaminen on ilmaista (normaalisti sen asentaminen maksaa 20 000 – 100 000 € tai jopa enemmän).
  2. Aiempaa tietoa maalämpöjärjestelmistä ei tarvita. Ammattilaiset (joille kiinteistönomistaja normaalisti maksaisi maalämpöjärjestelmän asentamisesta) tulevat ja tekevät kaiken suunnittelun.
  3. Maalämpöjärjestelmä on toimintakunnossa muutaman kuukauden sisällä.
  4. Asentaminen on ilmaista, eikä sitä varten tarvitse ottaa lainaa.
  5. Lämmityskustannuksiin luvataan 30 % kuukausittainen säästö.